"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" шукає газ в Арабських Еміратах

Понеділок, 30 березня 2009, 14:06 -

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" в ході реалізації проекту з розвідки та розробки родовищ вуглеводнів на території емірату Аль-Фуджейра (ОАЕ) 29 березня 2009 року розпочала буріння першої пошукової свердловини.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАКу.

Робота проводиться в рамках контракту про пайовий розподіл продукції, укладеного між урядом емірату Аль-Фуджейра, НАК "Нафтогаз України" та Naftogaz Middle East L.L.C, зазначається в прес-релізі.

Проектна глибина свердловини - 5500 м. В результаті буріння очікується одержати приплив природного газу та газоконденсату.

Реклама:
Фото прес-служби НАК "Нафтогаз України"

Контракт про пайовий розподіл продукції між урядом емірату Аль-Фуджейра (ОАЕ), НАК "Нафтогаз України" і Naftogaz Middle East L.L.C. булдо підписано 26 січня 2005 року.

Документом передбачено проведення робіт з пошуку та розвідки родовищ вуглеводнів на території емірату Аль-Фуджейра, та у разі відкриття запасів - їх розробки та експлуатації, йдеться в повідомленні.

Відповідно до прес-релізу, роботи з пошуку і видобування енергоресурсів було заплановано проводити на 4 блоках - двох на суші і двох на морському шельфі Оманської затоки. На першому етапі передбачалося буріння 2 пошукових і 4 розвідувальних свердловин.

Крім того, 6 травня 2005 року було підписано "Угоду про реалізацію інвестиційного проекту та розподіл прибутку" між НАК "Нафтогаз України", ТПП "Аль-Джазіра" та компанією Naftogaz Middle East L.L.C.

Термін дії угоди - 29 років, з них період розвідки - 4 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: