Кабмін не збирається скорочувати видатки бюджету

Понеділок, 30 березня 2009, 13:16

Уряд не бачить можливості для внесення змін до держбюджету 2009 року з метою скорочення його витрат.

Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

На засіданні Погоджувальної ради фракцій Верховної Ради в понеділок Турчинов повідомив, що уряд вніс на розгляд парламенту в першочерговому порядку пакет з 23 законопроектів і дуже просить депутатів вже у вівторок розглянути 5 з цих законопроектів.

За словами Турчинова, мова йде про зміни до закону про ставки акцизного збору на тютюнові вироби, що спрямовані на забезпечення надпланових надходжень до держбюджету, законопроект про внесення змін до держбюджету-2009 та інші законодавчі акти, що стосуються невідкладних заходів щодо забезпечення енергетичної безпеки України, а також законопроекти , що стосуються місцевих податків і зборів, а також законопроекти, що стосуються питань акцизного збору.

Уряд не вважає за можливе проводити зміни до держбюджету, які б зменшували дохідну частину.

"Фактично це соціальні витрати, захищені статті і ми не бачимо можливості нічого скорочувати", - підкреслив Турчинов.

За його словами, запропоновані урядом законопроекти спрямовані на забезпечення додаткових ресурсів і надходжень до державного бюджету.

Відповідаючи на критичні зауваження про те, що уряд до сих пір не подав до парламенту антикризову програму дій, Турчинов підкреслив: "Антикризову програму ми подали буквально на наступному тижні після того, як була сформована коаліція. І не вина уряду, що антикризова програма уряду не розглянута і не підтримана Верховною Радою".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!