НБУ і Мінфін не можуть вирішити, яким банкам допомогти

Понеділок, 30 березня 2009, 12:03

Відсутність чітких критеріїв рекапіталізації комерційних банків вже стала причиною розколу між Національним банком і Мінфіном.

За інформацією видання "Экономические известия", на попередніх консультаціях про список банків, які потребують держпідтримки, в урядовий список не потрапили "Родовід Банк", "Укрпромбанк" та "Імексбанк".

Як повідомило виланню високопоставлене джерело в Кабінеті міністрів, на консультаціях між представниками Мінфіну та НБУ розглядалися два списки на рекапіталізацію.

У списку центробанку виявилися всі шість банків із групи найбільших і великих, що подали клопотання на рекапіталізацію (від імені "Укрпромбанку", "Надра" та "Родовід Банку" клопотали тимчасові адміністратори, від імені "Імексбанку", "Укргазбанку" та банку "Фінанси і кредит" запит робили акціонери). Однак в урядовому списку частини банків не виявилося.

Джерела стверджують, що прихильності Мінфіну не отримали три банки: "Родовід Банк", "Укрпромбанк" та "Імексбанк".

"Вони були в списку НБУ, але не потрапили до переліку Мінфіну", - говорить чиновник.

У вищезазначених банках про неузгодженість позицій НБУ і Мінфіну поки не знають. Тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Віктор Кравець заявив, що подав клопотання про рекапіталізацію банку із зазначенням необхідного вливання до капіталу на рівні 3,196 млрд. грн.

"Я не чув про те, що банк не внесено до спискыв. Робота триває", - стверджує пан Кравець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!