Діденко: "Нафтогаз" необхідно корпоратизувати разом з ГТС

Понеділок, 30 березня 2009, 10:36

НАК "Нафтогаз України" необхідно корпоратизувати разом з газотранспортною системою і вже з новим власником думати про підвищення рентабельності компанії.

Таку думку висловив виконуючий обов'язки голови НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко в ефірі телеканалу TВi, повідомляє прес-служба ТВі.

"НАК необхідно корпоратизувати цілком, з таким діамантом, як газотранспортна система і з таким горем, як постачання газу до теплокомуненерго України, куди ми віддаємо, як в "чорну діру" 10 млрд. куб. газу щорічно. І разом з новими власниками дбати про підвищення рентабельності нашої компанії. Не можна одним корінці, а іншим вершки, ми це все вже проходили", - заявив Діденко.

Він уточнив, що його позиція з приводу корпоратизації НАК повністю збігається з думкою голови правління "Нафтогазу" Олега Дубини.

"Отримати її (ГТС) у власність, або наблизитися до неї, насправді хочуть всі", - підкреслив Діденко.

Він нагадав про зроблену раніше заяву Володимира Путіна щодо готовності російської сторони купити українську ГТС за умови готовності до такого кроку української сторони.

Крім того, Діденко уточнив, що в підписаній в кінці минулого року Хартії про стратегічне співробітництво між Україною і США теж є пункт про готовність американської сторони брати участь у модернізації української ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!