"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обама взявся за автопром

Понеділок, 30 березня 2009, 10:02

Президент США Барак Обама, як очікується, у понеділок оприлюднить програму допомоги переживають кризу автопрому.

Спеціальна група, створена адміністрацією США, у вихідні працювала над завершенням програми, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

The Wall Street Journal писала минулого тижня, що, швидше за все, буде підтримано рішення надати General Motors Corp. і Chrysler LLC нові кредити.

GM і Chrysler хотіли отримати від держави ще майже 22 млрд. дол., в тому числі 9 млрд. дол. - у другому кварталі. GM вже отримав у міністерства фінансів 13,4 млрд. дол., Chrysler поки використовував 4 млрд. дол.

До 31 березня дві автомобільні компанії, які опинилися через падіння попиту на машини на межі краху і отримали екстрену підтримку з боку держави, повинні представити владі програми по виходу з кризи і поверненню до прибуткової роботи.

GM, як повідомляє американська преса, навряд чи вкластися в цей термін, тому що йому ще не вдалося домогтися необхідних поступок від профспілок та власників облігацій.

Тим часом адміністрація президента США Барака Обами зажадала в неділю відставки голови General Motors і нових радикальних заходів з реструктуризації компанії в якості умови виділення їй нових кредитів, повідомляє The Wall Street Journal.

Спеціальна група, створена адміністрацією США для розробки програми допомоги автопрому, також прийшла до висновку, що Chrysler навряд чи виживе в якості незалежної компанії.

Вона також вважає, що найкращим варіантом для успішного реформування GM і Chrysler, можливо, могла б стати швидка "хірургічна" процедура банкрутства.

Експерти прийшли до висновку, що ні одна з двох компаній не запропонувала реалістичного плану із реструктуризації і виживання, причому особливо песимістичними висновки виявилися відносно Chrysler.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: