"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти радять реструктуризувати "Нафтогаз"

Понеділок, 30 березня 2009, 09:38

В Україні може незабаром розпочатися масштабний конфлікт між прихильниками й противниками непрозорих схем на газовому ринку, вважають деякі експерти.

Як передає "Німецька хвиля", привід для такого припущення дала заява заступника голови правління "Нафтогазу України" Ігоря Діденка про недоцільність реструктуризації компанії, зокрема виділення "Укртрансгазу" в окрему структуру.

Саме такого відокремлення вимагає підписана в Брюсселі минулого тижня декларація щодо міжнародних інвестицій в українську газотранспортну систему.

Директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар нагадує, що виділення "Укртрансгазу" в самостійну компанію давно вимагають європейські інвестори.

Реклама:

Утім, створений за часів президента Леоніда Кучми "Нафтогаз України", на думку експерта, залишається фортецею непрозорих "оборудок".

"Це не те місце, де передусім заробляються гроші для державного бюджету. Там розміщений бізнес тих, кого призначають в НАК "Нафтогаз". Ці призначення мають на меті зав'язати фінансові потоки на конкретні політичні групи чи якісь кланові угрупування", - каже Гончар.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!