Податкова обіцяє відшкодувати ПДВ у березні на 12% більше

Вівторок, 3 березня 2009, 19:52
Відшкодування платникам податків податку на додану вартість (ПДВ) в лютому склало 2,218 млрд. грн., але в березні планується наростити його на 12,3% - до 2,49 млрд. грн.

Про це заявив голова Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Сергій Буряк на брифінгу у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, відшкодування ПДВ в лютому-2009 перевищило аналогічний показник лютого-2008 на 170 млн. грн. У першу чергу відшкодування надавалось підприємствам гірничо-металургійного комплексу, хімічної галузі та експортерам зерна.

За даними ДПАУ, у січні-лютому-2009 на відшкодування ПДВ вже направлено 4,6 млрд грн. У той же час, у лютому від ПДВ надійшло 2,7 млрд грн (на 8,4% більше плану), а в березні очікується надходження в 4,103 млрд. грн.

В цілому, за даними податкової, в березні заплановано надходження до загального фонду держбюджету в 7,483 млрд. грн., у тому числі податку на прибуток 1,762 млрд. грн., акцизного збору - 911,5 млн. грн.

"Табачники почнуть працювати на повну потужність (в березні), і я не очікую ніяких проблем щодо акцизного збору ... За податком на прибуток - тут треба детально розбиратися", - сказав Буряк про перспективи поточного місяця.

Втім, за його словами, говорити про ризики ще рано.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: