В ФДМ теж допускають перехід ХМЗ в державну власність

Вівторок, 3 березня 2009, 19:41
Виконуючий обов'язки голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко допускає, що Херсонський машинобудівний завод може бути повернутий у державну власність у судовому порядку.

Про це він сказав журналістам, повідомляє агентство "Українські новини".

"У нас є серйозні аргументи стосовно цього нового власника. Якщо він не виконає взяті на себе зобов'язання, ми просто будемо порушувати питання про те, щоб у судовому порядку скасувати дію раніше укладених угод", - сказав Парфененко.

Він підкреслив, що для того, щоб повернути цей завод у держвласність, немає необхідності переглядати ніяких результатів приватизації.

"Там приватизацією й не пахнуло. Це не було приватизацією з самого початку, тому й не треба реприватизації", - сказав Парфененко.

Реклама:

При цьому він зазначив, що в певний момент здійснилося відчуження державного пакету акцій заводу, що було зроблено без згоди держави.

Парфененко додав, що Кабінет Міністрів, можливо, звернеться до Генеральної прокуратури, щоб та перевірила законність всіх дій, пов'язаних з переходом права власності на завод.

Як повідомлялося, Юлія Тимошенко допустила ініціювання повернення в держвласність Херсонського машзаводу, підкресливши при цьому, що така ініціатива можлива виключно у разі відповідного рішення трудового колективу заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: