"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд підтримає машинобудування в період кризи

Вівторок, 3 березня 2009, 19:22 -
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пропонує спрямувати 2 млрд. грн. зі Стабілізаційного фонду на потреби сільськогосподарського машинобудування.

Про це вона заявила під час наради щодо ситуації на Херсонському машинобудівному заводі, повідомляє прес-слуба Тимошенко.

Голова уряду зауважила, що у важкий кризовий період не можна залишити без державної підтримки машинобудівні підприємства:

"Нам потрібно серйозно подумати, як нам об'єднати вирішення всіх проблем, які сьогодні є в аграрному секторі і в галузі аграрного машинобудування".

Також Тимошенко доручила Міністерству аграрної політики вивчити можливість об'єднання фермерів у кооперації для того, щоб мати змогу колективно закуповувати сільськогосподарську техніку.

Реклама:

Прем'єр-міністр також дала доручення міністерствам і відомствам, а також попросила профспілки та депутатський корпус підготувати законодавчі зміни, які б дозволили покращити умови діяльності галузі сільськогосподарського машинобудування.

Водночас Міністерству промислової політики доручено розробити комплексну програму функціонування машинобудівного комплексу в кризовий період щодо забезпечення виробництва, виплати зарплати, сплати податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: