Медведєв сподівається, що саміт G20 зупинить кризу

Вівторок, 3 березня 2009, 16:06
Президент Росії Дмитро Медведєв розраховує, що на майбутньому саміті "двадцяти" у Лондоні буде вироблена юридично закріплена домовленість для подолання наслідків світової фінансово-економічної кризи.

Про це він сказав у вівторок на прес-конференції в Мадриді за підсумками переговорів з прем'єром Іспанії Хосе Луїс Родрігес Сапатеро, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Порядок денний складний, але я сподіваюся, що все-таки ми зможемо вийти на якісь нові домовленості. У всякому разі, позиція Росії полягає в тому, що в ході консультацій в Лондоні та подальших консультацій (ми розуміємо, що на Лондоні все не зупиниться) вдасться вийти не просто на узгодження принципів, а на всеосяжну міжнародну угоду, що має обов'язкову силу", - заявив він.

Як підкреслив голова держави, "ми не можемо сьогодні спиратися на рішення, прийняті одним державою або навіть групою держав, тому що такі рішення не спрацюють, як не спрацьовує сьогодні та структура фінансової безпеки, яка була сформована на нашій планеті 60-70 років тому" .

"Отже, потрібно шукати розв'язки, потрібно шукати вихід з цієї ситуації", - зазначив Медведєв.

Президент повідомив, що російська сторона вже передала свої пропозиції учасникам "двадцятки".

"Звичайно, мова йде про реформування міжнародно-фінансових інститутів, зокрема, Міжнародного валютного фонду (МВФ), про корпоративної прозорості, про стандарти поведінки, можливості проводити консультації за макроекономічними показниками найбільших держав, тому що від того, наскільки добре себе почуває економіка держави , залежить і самопочуття інших країн, які пов'язані з цією державою ", - заявив президент РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: