"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" вимагає від підприємств теплоенергетики відкрити рахунки в "Ощадбанку"

Вівторок, 3 березня 2009, 13:57 -
НАК "Нафтогаз України" наполягає на відкритті розподільчих рахунків підприємствами теплоенергетики в ВАТ "Ощадбанк", що передбачено постановою уряду.

Про це заявив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Володимир Тріколіч під час наради з питань розрахунків за використаний природний газ, повідомляє прес-служба НАК.

"Необхідно покласти крапку в питаннях відкриття розподільчих рахунків тепловими підприємствами; всі рахунки, за якими вони отримують доходи, мають знаходитися в одному банку. Тоді ми зможемо визначити алгоритм відрахування і долі газу у цьому процесі", - наголосив Володимир Тріколіч.

За його словами, на сьогодні тільки 38 підприємств відкрили розподільчі рахунки в "Ощадбанку", "інші саботують процес, не хочуть показувати всі доходи, які отримують від населення".

Заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" повідомив, що за 2008 рік теплокомуненерго заборгували за спожитий газ 1,287 млрд. грн., а за січень-лютий 2009 року - 3,07 млрд. грн.

Реклама:

При цьому він зазначив, що за січень-лютий цього року оплата за спожитий газ теплокомуненерго в цілому по країні коливається від 5% до 7%.

За його словами, найбільшу заборгованість за цей період, яка складає 90%, мають Харківська, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Одеська, Львівська області і м.Київ (1,227 млрд. грн., із них - 560 млн.грн. за 2009 рік).

Володимир Тріколіч наголосив на необхідності переходу всіх теплокомуненерго на розподільчі рахунки в "Ощадбанку", бо, за його словами, на жаль, відносини між НАК "Нафтогазом" і теплокомуненерго, сформувалися за принципом: вони беруть скільки потрібно, а розраховуються так, як вважають за потрібне.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: