"Газпром" буде поставляти газ до Іспанії

Вівторок, 3 березня 2009, 13:47
"Газпром" в рамках візиту до Іспанії президента РФ Дмитра Медведєва підписав угоду з іспанською компанією Gas Natural про здійснення розмінних операцій на ринку зрідженого і трубопровідного газу.

Про це повідомив журналістам голова "Газпрому" Олексій Міллер,передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Газпром" до цього не здійснював поставки газу на територію Іспанії. Згідно з цією угодою найближчим часом газ за контрактами "Газпрому" з'явиться на ринку цієї країни", - заявив Міллер у вівторок в Мадриді.

Він відзначив, що поки що "мова йде про незначні обсяги поставок".

"Але у відповідності з угодою Іспанія надалі буде одержувати зріджений природний газ з Штокмановського родовища, яке буде введено у 2014 році", - пояснив Міллер.

"Однак угода передбачає можливість співробітництва з іспанськими партнерами в реалізації другої і третьої фази Штокмановського проекту. У нас є достатньо часу, щоб вибудувати цю роботу на взаємовигідних принципах", - підкреслив голова "Газпрому".

Він також повідомив, що підписана угода передбачає можливість співробітництва з іспанськими партнерами в третіх країнах, зокрема, в Латинській Америці, де іспанська компанія "Газ Натурал" "є серйозним гравцем на газовому ринку".

Як заявив Міллер, "окремий пункт угоди - можливість спільної роботи іспанської компанії в проектах з видобутку і транспортування газу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: