"Кредит-Рейтинг" надаватиме рейтинги банківським вкладам

Вівторок, 3 березня 2009, 11:10
Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" (Київ) розпочало надання рейтингів надійності банківських вкладів.

Про це йдеться в прес-службі "Кредит-Рейтинг", повідомляє агентство "Українські новини".

"Агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про надання рейтингів надійності банківських вкладів 73 українським банкам, які в цей час є клієнтами агентства й підтримують свої кредитні рейтинги", - сказано в повідомленні.

На відміну від загального кредитного рейтингу банку, що відображає його довгострокову фінансову стабільність, рейтинг надійності депозиту характеризує здатність банку вчасно й у повному обсязі провадити виплати за депозитами протягом найближчих 12 місяців.

Рейтинг надійності вкладу надається банку за спеціально розробленою агентством рейтинговою шкалою й характеризує рівень відносної надійності депозиту в цьому банку порівняно із вкладами в інші українські банки.

Реклама:

З 73 банків найвищу оцінку "5" (найвища надійність депозиту) отримали 7 банків, оцінку "4" (висока надійність) мають 6 банків.

Найбільшу кількість банківських установ (49 банків) за ступенем надійності депозитів було оцінено на "3" (середня надійність), 7 банків отримали оцінку "2" (невисока надійність) і 4 банки - оцінку "1" (низька надійність).

Найвищу оцінку "5" отримали такі банки: Банк Кіпру, Морський транспортний банк, Піреус Банк МКБ, Сведбанк, SEB Банк, Universal Bank, Ерсте Банк.

Інші рейтинги надійності депозитів будуть опубліковані відповідно до отримання від банків дозволу на їхню публікацію.

Надалі агентство має намір підтримувати всі опубліковані рейтинги в актуальному стані, використовуючи інформацію, яку отримують від банків у рамках договірних відносин з ними.

У процесі надання й подальшого моніторингу рейтингів депозитів агентство аналізує поточну ліквідність банку, структуру й концентрацію ресурсної бази, концентрацію і якість активів, збалансованість активів і пасивів за строками до погашення, чутливість банку до несприятливих комерційних, фінансових й економічних умов, наявність доступу до зовнішніх джерел фінансування й ступінь залежності від них.

Новий вид рейтингів розроблений агентством з метою захисту вкладників банків шляхом підвищення їх інформованості щодо надійності банківських установ.

У рейтинговому агентстві також думають, що використання рейтингів надійності депозитів допоможе запобігти відтоку коштів з надійних фінансових установ, перебороти паніку населення й підвищити загальний рівень довіри до банківської системи України в цілому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: