"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Росії не думають, що в Брюсельської декларації буде продовження

Неділя, 29 березня 2009, 19:34
У Москві не мають наміру у відповідь на укладений у Брюсселі Україною та Єврокомісією меморандум з модернізації української газотранспортної системи (ГТС) різко переглядати свої взаємини з країнами та підприємствами ЄС.

Про це заявив віце-прем'єр РФ Ігор Сечін в інтерв'ю програмі "Сегодня. Підсумкова програма" на телеканалі НТВ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що до заходів далеко. Більше того, ми не бачимо причин для такого різкої, кардинальної зміни конструкції співпраці", - сказав Сечін.

Так він прокоментував заяви про те, що Росія може переглянути свої взаємини з країнами Євросоюзу і з підприємствами в якості відповідних заходів на брюсельський меморандум.

"Нас, запевняю, ніхто не може образити. І ми ніколи ні на що не можемо ображатися. Ми просто будемо демонструвати свою спроможність і працювати. Мені здається, що ця ситуація, звичайно, отримає розвиток . Ми будемо проводити консультації з нашими споживачами. І мені здається, тут дуже багато суб'єктивного. І уявляється малоймовірним розвиток подій за тим алгоритмом, який позначений у цій декларації", - додав віце-прем'єр.

Сечін назвав декларацію "дивним" і "дуже суперечливим" документом, і висловив сумніви, що вона може стати реальною основою для реалізації серйозних довгострокових проектів.

На його думку, "швидше тут закладаються певні зобов'язання, які, очевидно, не всіма сторонами будуть виконуватися".

"Тут дуже багато питань, які породжує цей документ. І, наприклад, що буде з довгостроковими договорами, які підписані між "Газпромом" і "Нафтогазом України". Що буде з довгостроковими договорами між "Газпромом" та його споживачами в Європі? Серед цих споживачів найбільші європейські компанії ENI, E. ON і Gaz de France", - зазначив Сечін.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: