З четверга в Кабміні почнуться "японські дні"

Субота, 28 березня 2009, 16:02

Уряд має намір із 2 квітня розробляти плани дій щодо реалізації проектів за участю японських інвесторів.

Про це на прес-конференції в Кабінеті міністрів заявила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Вже із четверга я як прем`єр-міністр починаю по кожному напрямку співпрацю з Японією, проведення спеціальних нарад. Ми затверджуватимемо урядом спеціальні плани дій по кожному напрямку, і я не дам нікому - ні місцевій, ні центральній владам - відхилятися від цього стратегічного напрямку", - сказала вона.

За словами Тимошенко, під час переговорів у Японії, Україна ухвалила меморандум, за яким Японський державний банк та страхова компанія "Нексі" страхуватимуть ризики японських інвестицій, що заходять до України. З української сторони цими ризиками опікуватиметься "Укрексімбанк".

Реклама:

Японські компанії висловили готовність взяти участь у реконструкції української ГТС, а також у модернізації металургійних комбінатів та хімпідприємств.

Крім цього, за словами Тимошенко, японські компанії зацікавлені в участі у комплексній модернізації теплових котелень, системи водопостачання і очищення стоків та утилізації шахтового газу метану.

Прем'єр додала, що японська компанія "Mitsubishi Heavy Industries" та Україна домовились розробити програму , за якою японська сторона має взяти участь у будівництві метро в Донецьку та Дніпропетровську.

У той же час, Тимошенко підкреслила, що Україна "не була прохачем" і японські компанії погодилися співпрацювати "на абсолютно взаємовигідних умовах".

Вона аргументувала свою заяву тим, що японським компаніям на сьогоднішній день "надзвичайно вигідно вкладати в Україну, де енергозбереження дає додатковий прибуток, де боротьба з усіма екологічними забрудненнями за рахунок скорочення викидів парникових газів дає додатковий прибуток. І цей прибуток японські компанії будуть мати".

Прем`єр-міністр нагадала, що під час її візиту до Токіо цього тижня, Україна та Японія підписали 23 меморандуми і 3 протоколи про співпрацю й реалізацію спільних інвестиційних проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!