"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко обіцяє "не проїсти" кредит

Субота, 28 березня 2009, 14:45

Уряд України сподівається, що Японія також стане однією з країн, яка допоможе профінансувати дефіцит українського бюджету.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на брифінгу в суботу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Вона наголосила, що жодна країна сьогодні не затвердила бюджет з дефіцитом менше 3%, і прагнення Києва отримати позики у окремих держав є позитивним, оскільки спрямоване на розвиток країни, а світова банківська система знаходиться в стагнації.

"Україна буде вести переговори на двосторонній основі з іншими країнами (про надання кредитів на покриття планового дефіциту бюджету). Ви знаєте, що в Японії ми також направили такий запит і цей запит, я думаю, буде розглядатися найближчим часом", - відзначила Тимошенко.

Реклама:

"Ми жодної копійки, залученої до планового покриття бюджету, не проїмо. Ми всі ресурси спрямуємо на розвиток - галузей, інфраструктури", - наголосила вона.

Як відомо, у лютому Юлія Тимошенко заявляла, що для фінансування дефіциту держбюджету Україні необхідно 5 млрд. доларів.

4 листопада 2008 року уряд направив листа з проханням сприяти виділенню кредиту до Росії, США, Японії, Китаю, Саудівської Аравії і Європейського Союзу.

МЗС Росії в березні підтвердив, що РФ отримала запит України про виділення їй кредиту в 5 млрд. доларів, і це звернення розглядається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: