У Росії критикують Україну і ЄС за "недалекоглядність"

Субота, 28 березня 2009, 12:56

Перший віце-прем'єр Росії Віктор Зубков піддав критиці укладену нещодавно угоду між Україною та Євросоюзом про модернізацію української ГТС, заявивши, що, що такі кроки порушують раніше прийняті домовленості про необхідність спільного з РФ вирішення подібних проблем.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю "Вести суботи" на телеканалі "Росія", повідомляє "Интерфакс".

"Вони порушують всі угоди, які говорять про те, що ми будемо всі разом вирішувати. Я думаю, що ця політика недалекоглядна і вона нічого доброго не принесе - ні Євросоюзу, ні Україні", - сказав Зубков.

Відповідаючи на питання, чи не є форсування "Газпромом" ідеї будівництва додаткової гілки до Туреччини свого роду натяком українцям, Зубков зазначив: "Я думаю, що "Газпром" ті завдання, які йому поставлені і по "Північному потоку", і по "Південному потоку", й інші завдання, які поставлені "Газпрому" як найбільшій світовій компанії, він вирішує у плановому порядку".

Реклама:

"Всі ці завдання підпорядковані одній меті - щоб було гарантовано безперебійне забезпечення європейських споживачів нашим російським газом", - підкреслив Зубков.

Як повідомлялося, раніше експерт Центру міжнародних досліджень Паризького інституту політичних досліджень Марк-Антуан Ейл-Маззега висловив думку, що у разі добудови "Північного потоку" і "Південного потоку" Україна залишатиметься найважливішим транспортером російського газу в Європу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: