"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко задоволений подіями довкола ГТС

П'ятниця, 27 березня 2009, 20:30

Україна виходить на глибоке реформування національного газового ринку.

Таку думку висловив президент Віктор Ющенко в ексклюзивному інтерв'ю телевізійному каналу "Інтер", однією з головних тем якого стало підписання в Брюсселі спільної декларації між Україною та ЄС про модернізації української ГТС, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко підкреслив, що Україна з 2006-го року проводила дипломатичну роботу з метою поєднання національних та іноземних ресурсів для модернізації ГТС до найвищих європейських стандартів.

Результатом стала Міжнародна інвестиційна конференція у Брюсселі.

Реклама:

За його словами, підписання декларації між Україною та ЄС - це перехід від переговорного процесу до практичних кроків в інтеграції української ГТС до європейського енергетичного, економічного й юридичного простору.

"Ми виходимо на глибоке реформування національного газового ринку", - наголосив Ющенко.

Під час інтерв'ю також йшлося про питання відновлення співпраці України з МВФ та необхідність виконання українським урядом необхідних для цього умов.

Інтерв'ю з президентом вийде на "Інтері" у неділю, 29 березня, о 20.00.

Як повідомлялося, 23 березня в Брюсселі була підписана Декларація з модернізації української газотранспортної системи. Підписи під документом з української сторони поставила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, з боку Європейської комісії - єврокомісар з питань зовнішньої політики та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер та європейський комісар з енергетики Андріс Пієбалгс, з боку Європейського інвестиційного банку - президент Філіп Майстадт, з боку Європейського банку реконструкції та розвитку - перший віце-президент Валер Фріман, з боку Світового банку - Мартін Райсер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: