Підприємці вимагають не тиснути

П'ятниця, 27 березня 2009, 18:29

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) і Антикризова рада громадських об'єднань вимагають від влади негайно припинити антипідприємницькі дії, тиск на бізнес і забезпечити гідні умови для розвитку підприємництва.

Така заява була зроблена у п'ятницю під час засідання правління УСПП і Антикризової ради громадських об'єднань, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Учасники засідання заявляють, що існування і перспективи малого і середнього бізнесу в Україні знаходяться під великою загрозою.

"З початку березня народними депутатами - членами парламентської коаліції було внесено низку законопроектів, які призведуть не тільки до погіршення умов господарювання, а й поставлять підприємства певних сфер на межу виживання, - відзначається в заяві.

Реклама:

"Ми вимагаємо, щоб у період глибокої кризи в державі був введений мораторій на підвищення податкового тиску як на громадян, так і на юридичних осіб - підприємців", - заявив президент УСПП Анатолій Кінах.

За його словами, Союз промисловців не буде підтримувати закони, що стосуються підвищення акцизних зборів.

"Платоспроможність громадян України падає. За перші два місяці поточного року роздрібний товарообіг скоротився на 12%, в лютому реальна заробітна плата впала на 15%. Підвищення вартості товарів у таких умовах буде ще більше знижувати платоспроможність", - вважає президент УСПП.

Крім того, Кінах розкритикував законопроекти, якими передбачається збільшити ставки єдиного податку для фізичних осіб - підприємців та податку на землю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: