"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров порівняв стабфонд із цукеркою

П'ятниця, 27 березня 2009, 17:53

Народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров вважає, що на сьогодні стабілізаційний фонд Державного бюджету - це фікція, "він перетворюється в касу для кишенькових витрат уряду".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу депутата.

Зокрема, Азаров відзначив, що стабілізаційний фонд Державного бюджету у відповідності з антикризовим законом від 31 жовтня 2008 року створювався для активізації внутрішнього попиту на продукцію вітчизняної промисловості і збереження робочих місць.

"На сьогодні стабілізаційний фонд - це фікція, він практично не наповнюється і хаотично витрачається. Це" цукерка ", якої в потрібних випадках уряд манить, а потім ховає", - заявив народний депутат.

Реклама:

Азаров відзначає, що після закінчення 5 місяців з моменту прийняття закону і на протязі 3 місяців виконання бюджету не розпочато фінансування жодного інфраструктурного проекту з стабілізаційного фонду, ні однієї програми підтримки агропромислового комплексу, не фінансується підтримка житлового будівництва, придбання шкільних автобусів, фінансовий лізинг для авіабудування, оборонний замовлення і так далі.

В цей же час, за словами депутата, зупиняються заводи з виробництва автобусів, сільгосптехніки, заморожується будівництво, у армії немає придатних до використання парашутів, колективи підприємств вдаються вже до крайніх заходів протесту, а Стабілізаційний фонд не працює.

За інформацією Азарова, з 22 напрямків використання коштів стабфонду, передбачених в бюджеті, порядки фінансування затверджені тільки по 6.

Причому, уряд і не думає, як це передбачено законом, погоджувати порядки з парламентським комітетом з питань фінансів і банківської діяльності, тобто, ігнорує парламентський, громадський контроль за раціональним і цільовим використанням коштів платників податків.

"Стабілізаційний фонд перетворюється в якусь касу для кишенькових витрат уряду. Ніякої організації роботи по наповненню та ефективному використанню фонду немає. Як і всі в діяльності уряду Тимошенко, цей антикризовий інструмент перетворюється на інструмент піару і маніпуляцій", - стверджує Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!