Україна бореться з кризою найгірше в екс-СРСР

П'ятниця, 27 березня 2009, 16:03

Казахстан, Азербайджан і Росія раніше від інших країн на пострадянському просторі вийдуть з економічної кризи.

Як повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ", про це ідеться в доповіді "ПостСРСР: оцінка антикризових дій урядів", представленому Інститутом посткризового світу (Москва) у Києві.

Експерти Інституту оцінили дії урядів країн щодо протидії кризі.

Найвищі оцінки отримав антикризовий план уряду Казахстану, Україна знаходиться у кінці списку.

Реклама:

Примітно, що віра населення в ефективність антикризової політики свого уряду найвища у Казахстані, найнижча - в Україні.

"Очевидно, що поряд з реаліями сьогоднішнього дня сама впевненість людей у правильності обраного країною та її керівниками курсу не може не позначатися на соціальному самопочутті. Про це неодноразово говорять в нашому дослідженні експерти", - прокоментувала результати дослідження директор Інституту посткризового світу Катерина Шипова.

За її словами, в Казахстані, який зіткнувся з кризою раніше за інших, робота над антикризовим планом йде другий рік, і населення про це знає. "Якщо інші уряди будуть проводити антикризові дії, населення це помітить і оцінить", - зазначила Шипова.

За даними соціологічного опитування, проведеного фондом "Громадська думка", 70,2% населення України вважає, що уряд не має жодного антикризового плану.

У Росії про наявність урядового плану подолання кризи говорять більше половини опитаних - 58,5%, а в Казахстані - 70%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!