"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк виділив під аукціони два дні

П'ятниця, 27 березня 2009, 15:42

Національний банк України оголосив про проведення в середу, 1 квітня, і п`ятницю, 3 квітня, спеціальних аукціонів для підтримки позичальників - фізичних осіб і малого бізнесу, на якому реалізовуватимуться долари.

Про це ідеться в листі НБУ до учасників ринку.

Мінімальна сума заявки - 50 тис. доларів. При цьому невикористану за призначенням валюту в сумі більш як 1 тис. доларів комбанк зобов`язаний продати НБУ.

Залишок валюти в сумі до 1 тис. доларів може бути використано банком на інші цілі.

Реклама:

Також зазначається, що банкам дозволяється купувати валюту для дострокового погашення клієнтами заборгованості за кредитними договорами. Загальна сума купівлі іноземної валюти, включаючи суму для довгострокового погашення за однією угодою, не може перевищувати 50 тис. доларів.

НБУ попереджає, що до участі в аукціонах не будуть допущені банки, які не внесли грошове забезпечення (грошове забезпечення перераховується на рахунок НБУ до 18.00 31 березня і 2 квітня 2009 року) в національній валюті і не подали заявки у встановлені терміни (до 10.00 за київським часом в день проведення інтервенції).

Як повідомлялося, з 27 лютого НБУ почав проводити цільові валютні аукціони для задоволення потреб позичальників - фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості за кредитами, одержаними у валюті.

На аукціоні 25 березня НБУ продав 23 мільйони доларів за курсом 7,8 гривні за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!