Офісні приміщення будуть неактуальними до 2012 року

П'ятниця, 27 березня 2009, 12:52 -

В 2012 році варто очікувати підвищення ставки на найкращі офісні приміщення.

Про це заявив керуючий партнер CB Richard Ellis в Україні Радомир Цуркан у своїй презентації.

"У 2009 році економіка буде переживати важку рецесію: падіння ВВП прогнозується на рівні 7-10%. Зростання пропозиції нових офісних приміщень сильно сповільнюється: вже зараз будівництво призупинено по багатьох об'єктах, і відсутнє нове будівництво", - зазначає експерт.

Цуркан зазначає, що в поточному році попит також скоротився вдвічі, але активізується ринок суборенди у міру зростання пропозиції до оренди надлишкових приміщень компаній-орендарів, говориться в повідомленні.

У 2010 році в CB Richard Ellis очікують, що економіка продемонструє ознаки одужання у другомуI кварталі, але за результатами року зростання ВВП буде незначним і не перевищить 2-3%.

У той же час, вважає експерт, повільне одужання економіки не сильно позначиться на ринку нерухомості через його інертну природу.

Цуркан також вважає, що нове будівництво почнеться тільки у 2011 році, і попит почне збільшуватися, поступово поглинаючи вакантні площі.

За словами експерта, лише у 2012 році пропозиція почне зростати більш істотно, але особливо великі проекти все ще залишатимуться тільки на папері.

"Відповідно, ми очікуємо, що вперше після кризи ставки на найкращі офісні приміщення продемонструють зростання у 2012 році", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: