Ющенко подякував "Нафтогазу" за "трубу"

П'ятниця, 27 березня 2009, 11:57
Президент Віктор Ющенко висловив вдячність Кабінету міністрів України та НАК "Нафтогаз України" за активну підтримку започаткованої 2006 року ініціативи щодо модернізації української газотранспортної системи.

Про це сказано у повідомленні, поширеному прес-службою президента.

"...З метою належного організаційного забезпечення подальшої роботи з модернізації української ГТС з врахуванням інтересів і підходів усіх зацікавлених сторін, включаючи основного постачальника - Російську Федерацію, Ющенко просить в установленому порядку внести пропозиції до проекту указу президента щодо складу української координаційної робочої групи і плану заходів з реалізації домовленостей, зафіксованих у спільній декларації", - йдеться у повідомленні.

Президент також висловив переконання, що одним із пріоритетних напрямків практичних дій має бути "створення сучасної системи контролю по всьому периметру українського кордону обсягів і якості природного газу, що поставляється в Україну і транспортується через територію нашої держави".

При цьому Ющенко висловив вдячність Кабінету Міністрів та НАК "Нафтогаз України" за активну підтримку ініціативи щодо модернізації української газотранспортної системи.

Реклама:

Президент наголосив, що Міжнародна інвестиційна конференція з питань модернізації ГТС України, яка відбулася у Брюсселі, "фактично підбила підсумки тривалих багатосторонніх переговорів і започаткувала етап практичної реалізації досягнутих домовленостей, зафіксованих у підсумковому документі Конференції - спільній декларації".

Ющенко вважає, що ефективна реалізація зазначених домовленостей "забезпечить істотне підвищення рівня енергетичної безпеки України, стане важливим конкретним кроком у контексті європейської інтеграції нашої держави та сприятиме подальшому утвердженню міжнародного авторитету України як надійного партнера на європейському енергетичному ринку".

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!