Азаров: уряд прикриває комерційні інтереси "Нафтогазу"

П'ятниця, 27 березня 2009, 11:44

Народний депутат Партії регіонів Микола Азаров звинувачує уряд у "профанації" антикризових проблем.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби депутата.

Зміни до бюджету країни на 2009 рік, що містяться в законопроекті,  який був схвалений Кабінетом міністрів 25 березня поточного року - це профанація антикризових проблем, вважає Азаров.

За його словами, законопроект ігнорує головні антикризові завдання: реалістичний перегляд макроекономічних показників, збільшення розміру прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, збільшення житлових субсидій, збільшення дотацій регіонам.

Внесені урядом зміни лише припускають паразитування на емісійних засобах Нацбанку і неприкрите лобіювання комерційних інтересів "Нафтогазу України", - зазначає депутат.

"Замість донора бюджету" Нафтогаз "перетворився для платників податків у насос для викачування бюджетних коштів", - сказав він.

Азаров впевнений, що уряд Тимошенко переймається лише одним: "отвсюду витягнути гроші, щоб "Нафтогаз" міг розплатитися за зовнішніми контрактами".

"Тому Кабмін запропонував збільшити монополісту бюджетну компенсацію різниці між "унікальною" ціною імпортованого газу та ціною його реалізації підприємствам теплокомуненерго, а також ввести не передбачену законом компенсацію бюджетним установам - всього на 6,1 мільярда гривень", - наголошує він.

"Крім того, в розрахунках використано офіційний курс НБУ, за яким "Нафтогаз" зараз і вимагає у Нацбанку продажу валюти", - нагадує депутат ПР.

Азаров додав, що з таким підходом проблема розрахунків за імпортований газ вирішена не буде, бюджетні гроші підуть у "чорну діру".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!