Тимошенко відмовили в Токіо щодо модернізації ГТС?

П'ятниця, 27 березня 2009, 10:54

Намір прем'єр-міністра Юлії Тимошенко залучити японські інвестиції на модернізацію української газотранспортної системи не було підтримано Токіо, каже джерело в апараті прем'єр-міністра України.

"Японці в ході переговорів старанно уникали теми інвестицій у модернізацію ГТС України, хоча й запропонували допомогти своїми фахівцями", - пояснило джерело газеті "Комерсант-Україна".

Через це, за інформацією газети, Україна вже готова піти назустріч Росії в газових питаннях - зокрема, щодо питання модернізації української ГТС.

Як відомо, у ході візиту в Японію після підписання в Брюсселі декларації Україна - ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи, яку розкритикувала Росія, Тимошенко висловила впевненість, що РФ буде учасником проекту реконструкції ГТС України.

Реклама:

"Я переконана, що найближчим часом усі непорозуміння між Росією і Євросоюзом будуть зняті, і Росія стане повноправним учасником цих процесів", - заявила вона, уточнюючи, що ГТС при цьому обов'язково залишиться у власності України.

У Москві на це поки не відповіли.

Як розповіло "Комерсанту" джерело в "Газпромі", призначені на 8 квітня міжурядові консультації Росії й України, де передбачалося виділити Києву $5 млрд, відкладені на невизначений час, і до отримання пояснень з української сторони їхня дата названа не буде.

До слова, 8 квітня спливає термін чергового платежу "Нафтогазу" за російський газ.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!