"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Модернізація ГТС не загрожує євроазійському простору

П'ятниця, 27 березня 2009, 10:26

Модернізація чотирьох транзитних коридорів української газотранспортної системи (ГТС), що передбачено брюсельською міжнародною газовою конференцією, не може нести будь-яких загроз.

Про це заявив радник з енергетичних питань місії України при ЄС В'ячеслав Княжницький, коментуючи заяву російського "Газпрому" про те, що неузгоджені зміни режимів роботи української ГТС загрожують непередбачуваними наслідками на всьому євразійському просторі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"У відношенні можливих протиріч (між російською та українською системами після модернізації останньої), то для транспортування газу або нафти їх не буде, як це є при виході з України до ЄС. Там немає проблем? Ні. Так чому вони повинні бути на східному кордоні України? Їх теж не буде", - відзначив він.

Княжницький вважає, що реакцію російської сторони на підписану за підсумками міжнародної конференції донорів з модернізації української ГТС декларацію "неможливо пояснити ні з технічної, ні з політичної з точки зору".

"У даному випадку така реакція викликає здивування, перш за все, тому, що ми збираємося модернізувати свою газотранспортну систему у відповідності з європейськими стандартами", - підкреслив він.

Радник пояснив, що за результатами минулої конференції мова йде про модернізацію "всього лише чотирьох з семи транзитних коридорів постачання газу до ЄС".

"Їх і будемо модернізувати. Нічого не зміниться: якщо треба поліпшити лінійну частину - ми прокладемо труби замість тих, що зносилися, на компресорних станціях ми підвищимо ефективність, на газосховищах ми введемо нові технології. От і все", - резюмував співрозмовник агентства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: