МТС буде будувати національну мережу Wi-Fi

Четвер, 26 березня 2009, 17:59

ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ) має намір побудувати національну мережу бездротових точок інтернет-доступу за технологією IEEE 802.11х Wi-Fi.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії в четвер, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до прес-релізу, в результаті проведеного тендеру підрядником для будівництва мережі обрано ЗАТ "Піксус-2006".

"У першу чергу, географія будівництва точок доступу Wi-Fi буде охоплювати аеропорти України, готелі, кафе, фірмові магазини МТС, а також інші громадські місця, де ця послуга буде найбільш затребуваною потенційними користувачами", - наводяться в прес-релізі слова начальника відділу впровадження технології UMTS Германа Смирнова.

Як повідомлялося, UMC отримала національну ліцензію на користування радіочастотним ресурсом у діапазоні 2,4 ГГц, відведеному під технологію Wi-Fi, в червні 2008 року терміном на п'ять років.

На сьогоднішній день оператор бере участь у проекті Wi-Fi.in.ua, що реалізується компанією ITNT (Київ), яка використовує біллінг-системи операторів стільникового зв'язку для розрахунку з клієнтами.

ЗАТ "УМС" - 100%- дочірня компанія ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" (РФ).

Мережа оператора охоплює більше 95% території України, на якій проживає 99% населення.

Компанія володіє ліцензіями на надання мобільного (стандарт GSM-900/1800 CDMA-450), стаціонарного, міжміського та міжнародного зв'язку, також надає послуги міжнародного роумінгу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: