Путін вважає, що Тимошенко його "кинула" через трубу?

Четвер, 26 березня 2009, 16:12

У Кремлі вважають, що прем'єр Юлія Тимошенко не виконала свої обіцянки щодо енергетичної сфери, дані російському колезі Володимиру Путіну .

Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на джерело в українських дипломатичних колах, яке працює на російському напрямку.

"Підписана декларація (по модернізації української ГТС), звичайно, великий удар по іміджу Росії як ключової газової держави світу", - сказав співрозмовник.

"Крім того, Москва побоюється, що під шумок усіх цих декларацій нашу трубу віддадуть Євросоюзу, як розплату за неповернені кредити з модернізації. Але головне - у Кремлі вважають, що Тимошенко їх "кинула", - відзначив він.

Реклама:

"Адже під час переговорів з Путіним у січні вона обіцяла всього цього не робити. Путін їй повірив, хоча йому і говорили, що вірити Юлі не можна. Зрозуміло тому, що він так злий тепер саме на Тимошенко", - пояснив співрозмовник.

Також він зазначив, що в Москві вже прямим текстом говорять, що прем'єр не може розраховувати на кредит 5 млрд доларів, за яким вона хотіла їхати в Москву.

"А без цього кредиту, як упевнені росіяни, Україна не зможе в 2009 році розрахуватися за газ", - сказав він.

"Крім того, зараз готується ціла серія заборонних заходів Росії проти наших товарів - труб і іншого. Ним міг би запобігти візит Тимошенко, але тепер на це надії мало. Тимошенко доведеться йти або на якусь ну дуже велику поступку Росії, або змиритися з тим, що гарних відносин з Москвою в неї більше не буде", - сказав він.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: