Кабмін влаштує "Нафтогазу" "податкові канікули"

Четвер, 26 березня 2009, 14:55

Кабінет міністрів доручив Міністерству фінансів та Державній податковій адміністрації надавати в 2009 році Національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" та її дочірнім підприємствам "Укртрансгаз", "Укргазвидобування" і "Чорноморнафтогаз" розстрочку у сплаті податкових зобов'язань.

Як повідомляє газета "Дело", про це ідеться в плані заходів щодо стабілізації фінансового стану "Нафтогазу України", затвердженому постановою уряду від 11 березня.

Крім того, Мінфіну доручено до 15 квітня надати пропозиції щодо внесення змін до закону "Про оподаткування прибутку підприємств".

Зміни стосуються невключення до складу валового доходу при визначенні зобов'язань по сплаті податку на прибуток сум авансових платежів за послуги з транзиту газу, отриманих НАКом з метою проведення розрахунків за імпортний газ, який придбаний для закачування в підземні газосховища.

Реклама:

Уряд також доручив підготувати зміни до статті 6 закону "Про державний бюджет України на 2009 рік".

Зокрема, мова йде про направлення 100% суми, що надходить від сплати підприємствами "Нафтогазу" збору за геологорозвідувальні роботи в спеціальний фонд держбюджету, кошти якого протягом 2009 року будуть в повному обсязі спрямовані НАК "Нафтогаз України" для виконання державного замовлення з приросту запасів нафти і газу.

Ці зміни також стосуються стягнення до спеціального фонду державного бюджету збору у вигляді цільової надбавки до ціни реалізації нафтопродуктів, з наступним спрямуванням у 2009 році таких коштів у повному обсязі "Нафтогазу" для фінансування робіт з розвитку вітчизняного видобутку газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!