Ямковий ремонт українським шляхам не допоможе - Вінський

Четвер, 26 березня 2009, 14:12

Ямковий ремонт на автомобільних шляхах буде виконано протягом квітня-початку травня, а протягом 2009 року зусилля будуть спрямовані на якісний поточний ремонт.

На цьому наголосив міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський під час ефіру на радіо "Ера".

За словами міністра, після зими приблизно 30% українських доріг потребує ямкового ремонту.

"Проте ямковий ремонт - не досить ефективний та доволі затратний метод, який дає короткостроковий ефект - максимум на кілька років", - сказав міністр.

Реклама:

"Звичайно, це мало кого влаштовує. Тому я вважаю, що має бути відновлена система поточних та капітальних ремонтів, передбачених технічним регламентом експлуатації доріг", - наголосив він.

"І коли ми замість ямкового ремонту робитимемо якісний поточний - в Україні не буде проблем поганих доріг", - уточнює міністр.

За словами Вінського, у 2009 рокі в цьому напрямку будуть здійснені конкретні кроки.

Йосип Вінський зауважив, що більшість доріг в Україні - третьої-четвертої категорії - будувалися під максимальне навантаження до 10 тонн, у той час як нині цими дорогами їздять великотоннажні авто.

"Ми не можемо автоматично до дороги, яка будувалася як дорога 4-ї категорії, поставити вимогу бути шляхом першої категорії", - сказав він.

"Дороги першої-другої категорії потрібно або будувати заново, або ж при наявності старих шляхів - дуже серйозно їх реконструювати", - уточнив він.

При цьому, на переконання Вінського, має бути чітко розподілена відповідальність держави та місцевих органів влади за дороги: держава повинна займатися саме державними дорогами - першої-другої категорії - які знаходяться на перетині основних транспортних магістралей, місцева влада - дорогами місцевого значення.

Як повідомлялося, Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" ("Укравтодор") має намір до 1 травня ліквідувати всі сезонні руйнування автомобільних доріг державного значення, до 1 червня - доріг місцевого значення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: