"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укравтодор" розповів, коли "залатають дірки" на дорогах

Четвер, 26 березня 2009, 13:43

"Укравтодор" має намір до 1 травня ліквідувати всі сезонні руйнування автомобільних доріг державного значення, до 1 червня - доріг місцевого значення.

Про це на прес-конференції в агентстві "УНІАН" повідомив голова Правління ВАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" Валерій Вощевський.

За його даними, різкі зміни погодних умов призвели до того, що одна четверта частина протяжності автодоріг - 42 тис. км - пошкоджена ямами, вибоїнами і деформаціями.

З них - 8,6 тис. км - дороги державного значення і 33,5 тис. км - місцевого значення.

Реклама:

У свою чергу, глава "Укравтодору" Вадим Гуржос запевнив, що у шляхових організацій достатньо можливостей, щоб завершити роботи з ліквідації вибоїн на автодорогах в ці терміни, кошти з Держбюджету виділяються.

За його словами, на поточні ремонти в цьому році в цілому спрямують 4 млрд. гривень, включаючи зимове утримання і ремонт після зими.

Крім того, на капітальні ремонти й будівництво автошляхів буде витрачено ще більше 6 млрд. гривень.

В цілому у 2009 році Держбюджетом передбачено 16 млрд. гривень на фінансування доріг загального користування в порівнянні з 10 млрд. гривень в 2008 році, що є досить великою сумою.

Як повідомив Гуржос, існує три причини сезонних руйнувань автодоріг, серед яких - постійне недофінансування галузі в минулі роки, кліматичні умови і збільшення габаритів і маси транспортних засобів.

За даними голови відомства, з 20 тис. км автодоріг державного значення 85% потребують повного оновлення.

"В середньому, для приведення 1 км дороги в належний стан необхідно 3 млн. доларів. Відповідно, ми отримаємо цифру в 34-37 млрд. доларів. Ця цифра значна, і на сьогодні Держбюджет та стан економіки не дозволяють це зробити. Приблизно така ж ситуація і по дорогах місцевого значення ", - повідомив Гуржос.

Як відомо, в Україні більше 700 тис. км автодоріг.

На балансі Державної служби автомобільних доріг України ("Укравтодор") знаходиться 170 тис. км доріг, з них 20 тис. км - державного значення і 150 тис. км - місцевого значення.

86 тис. км автодоріг - це комунальні автодороги, що не мають відношення до балансу "Укравтодору".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: