Японські компанії отримають кредит під українські проекти

Четвер, 26 березня 2009, 11:48

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко та президент Японського банку міжнародного співробітництва Хіросі Ватанабе обговорили питання збільшення до 0,5 млрд. доларів кредитної лінії для японських компаній, які реалізують проекти в Україні.

Як повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ", про це глава українського уряду сказала, виступаючи на Форумі політичної, ділової та наукової еліти Японії.

За її словами, Україна надзвичайно зацікавлена в реалізації спільних проектів в енергетичній області.

Сьогодні показник енергозбереження в Україні майже в 19 разів нижчий, аніж в Японії, яка є світовим лідером з енергозбереження, енергоефективності, а також з питань захисту навколишнього середовища.

Реклама:

Тимошенко також підтвердила намір продовжувати співробітництво з Японією в рамках Кіотського протоколу.

Прем'єр-міністр підкреслила, що за допомогою реалізації спільних проектів з Японією Україна може вийти з кризи більш сильною.

"Україна надзвичайно зацікавлена у розвитку двостороннього співробітництва з Японією. У нас є потенціал, який може принести взаємовигідний результат. Інвестиції, що Японія буде вкладати в Україну - це не тільки інвестиції в економіку, але ще й інвестиції у зміцнення незалежності і свободи України.

Як повідомлялося, раніше Юлія Тимошенко пообіцяла забезпечити підтримку японським інвестиціям в Україні.

Під час зістрічі Юлії Тимошенко з прем'єр-міністром Японії Таро Асо у середу була досягнута домовленість, що Япония направить в Україну місію в складі представників свого бізнесу, які володіють технологіями енергозбереження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: