Тимошенко пообіцяла підтримку японським інвесторам

Четвер, 26 березня 2009, 09:49

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко обіцяє забезпечити підтримку японським інвестиціям в Україні.

Як повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ", про це вона заявила у четвер в Токіо під час робочого ленча з керівництвом Громадської ради з міжнародних дружнім обмінів на чолі з виконавчим віце-головою ради Рехеі Мурата.

"Я особисто і український уряд всебічно буде сприяти тому, щоб японський бізнес мав підтримку в Україні", - сказла Юлія Тимошенко.

Прем'єр підкреслила, що уряд зацікавлений в тому, щоб японський бізнес реалізовував в Україні проекти з модернізації та реконструкції у всіх сферах, а не тільки в енергетиці або на окремих підприємствах.

Реклама:

Також вона запевнила, що Україна може стати для Японії надійним і перспективним партнером: "Кожна інвестиція, яка вкладається Японією в Україну, не тільки зміцнює наші двосторонні зв'язки, економіку і потенціал двох країн, а й зміцнює свободу обох країн".

Прем'єр нагадала, що саме Японія в свій час проголосила концепцію "Арки свободи" і процвітання і Україна всіляко її підтримує.

У свою чергу Рехеі Мурата зазначив, що в Японії відомо про ті труднощі, які переживає Україна в зв'язку зі світовою фінансовою кризою.

Він також висловив впевненість у тому, що Японія зацікавлена в продовженні і зміцненні економічних зв'язків з Україною.

Як повідомлялося, у середу Юлія Тимошенко провела зістріч з прем'єр-міністром Японії Таро Асо.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості, що Япония направить в Україну місію в складі представників свого бізнесу, які володіють технологіями енергозбереження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: