Голандці передумали купувати 24,99% компанії Жеваго

Четвер, 26 березня 2009, 08:43

Найбільша в Центральній Європі вугільна компанія New World Resources N.V. (NWR, Нідерланди) та її мажоритарний акціонер RPG Industries SE (RPGI) відмовилися від планів покупки NWR у RPGI близько 24,99% акцій гірничорудної компанії Ferrexpo Plc. з активами в Україні.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" про це ідеться у спільній заяві компаній, оприлюдненій у середу на Варшавській фондовій біржі.

Як ідеться в повідомленні, у середу рада директорів NWR переглянла свою рекомендацію акціонерам від жовтня 2008 року про доцільність купівлі цього пакета.

Рада відзначила, що взяла до уваги поточну ситуацію на ринку сталі і вугілля, яка швидко змінюється, і труднощі у прогнозуванні глобальних економічних умов.

Реклама:

"Рада вирішила, що незважаючи на наявність серйозних стратегічних і виробничих підстав для такої інвестиції, було б розумно не здійснювати її в даний час для утримання операційної гнучкості", - йдеться в повідомленні NWR.

Глава вугільної компанії Майк Саламон відзначив, що в довгостроковій перспективі видобуток залізної руди та коксівного вугілля залишаються привабливими в регіоні, тому NWR продовжить тісно працювати з RPGI і Ferrexpo з вивчення майбутніх стратегічних можливостей.

Одночасно RPGI повідомила про намір зберігати у свій власності зазначений пакет акцій Ferrexpo і продовжити діалог з NWR та Ferrexpo.

Крім того, у документі ідеться про те, що директори NWR підтвердили запрошення мажоритарному власнику і голові Ferrexpo Костянтину Жеваго увійти до ради директорів цієї вугільної компанії як виконавчому директору.

Це питання буде винесено на збори акціонерів вугільної компанії 28 квітня цього року.

Одночасно Майк Саламон і виконавчий директор - фінансовий директор NWR Марек Желінек отримали запрошення увійти до ради Ferrexpo.

Як ідеться в документі, RPGI підтримує такий взаємний обмін призначеннями.

Як повідомлялося, RPGI, власник 63,8% акцій NWR, на початку жовтня придбала 20,79% акцій Ferrexpo у Констянтина Жеваго, який змушений був їх продати за умовами кредитної угоди з банком JPMorgan Chase. Згодом RPGI збільшила свій пакет до 25% мінус 1 акція - до 147 млн. 156,035 тисяч штук.

Швейцарська Ferrexpo, чиїм основним активом є Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат, пройшла лістинг на Лондонській фондовій біржі в червні 2007 року.

51% пакетом акцій компанії володіє український бізнесмен Констянтин Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: