Для 3% українців електрика подорожчає утричі

Середа, 25 березня 2009, 16:30

Міністерство юстиції зареєструвало постанову Національної комісії регулювання електроенергетики від 19 березня, згідно якої підвищуються тарифи на електроенергію для населення, що споживає щомісяця понад 400 кВт-год, у 3,13 рази або на 51,9 копійок/кВт-год до 76,26 копійок/кВт-год (з ПДВ) з 1 квітня.

Про це йдеться в повідомленні НКРЕ, пише Обком.

Таким чином, рішення регулятора підвищити тарифи для цієї категорії споживачів вступило в силу.

Раніше підвищення тарифів на електроенергію було погоджено, зокрема, з профспілками.

Реклама:

НКРЕ має намір опублікувати найближчим часом текст постанови у виданнях "Урядовий кур'єр", "Офіційний вісник України" та "Говорить і показує Україна".

19 березня НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію для населення, що споживає щомісяця понад 400 кВт-год, у 3,13 рази або на 51,9 копійок/кВт-год, в порівнянні з нині діючими, до 76,26 копійок/кВт-год (з ПДВ) з 1 квітня.

При цьому тарифи на електроенергію для населення, що споживає на місяць до 400 кВт-год включно, залишаться на колишньому рівні.

Крім того, тарифи не підвищаться для багатодітних (тих, що мають троє і більше дітей), а також прирівняних до них родин, для населення, яке проживає в будинках, обладнаних електроплитами, і для населення яке використовує електричну енергію на опалення житла за умови наявності лічильників диференційованого обліку.

За даними енергопостачальних компаній, кількість абонентів, які споживають електроенергію в обсязі понад 400 кВт-год на місяць, становить близько 3% (600 тисяч) від загальної кількості абонентів.

Ці абоненти споживають близько 16% (4,6 мільярдів кВт-год на рік) від загального споживання електроенергії населенням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!