Жоден банк не зможе дати Києву мільярдний кредит

Середа, 25 березня 2009, 15:50

Кредит Київській міській державній адміністрації (КМДА) на суму 1,2 млрд. гривень повинен надавати не один банк, а консорціумом банків.

Як повідомляє агентство "УНІАН", таку думку висловив на брифінгу голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.

За його словами, якщо б будь-який банк прийняв рішення про надання такого кредиту, то йому довелося б порушити три нормативи Нацбанку - щодо максимальної суми кредиту на одного позичальника, максимальної суми кредиту на інсайдера та максимальної (загальної) суми кредиту на одного позичальника та інсайдера.

"Для ухвалення такого рішення потрібен був би окремий дозвіл Національного банку України", - відзначив банкір.

Реклама:

"У такій ситуації ми не маємо права перевищувати ці нормативи, це не в наших повноваженнях", - підкреслив голова правління банку "Хрещатик".

Крім того, Гриджук зазначив, що заставна вартість пропонованого КМДА майна була б хоч і достатньо високою, однак менше ринкової, оскільки банк повинен враховувати можливі ризики, але при цьому вона не була б менше балансової вартості.

Як повідомлчялося, 19 березня Київська міська рада ухвалила рішення про залучення кредиту в розмірі 1,2 млрд. гривень терміном на 2 роки.

Кредит береться з метою відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію АЕК "Київенерго" та вирішення інших нагальних проблем міста.

Депутати доручили Головному фінансовому управлінню КМДА залучити цей кредит у ВАТ "Комерційний банк "Хрещатик".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: