Тимошенко може засмутити МВФ "Нафтогазом"

Середа, 25 березня 2009, 14:40

У секретаріаті президента розкритикували антикризовий проект змін до держбюджету щодо НАК "Нафтогаз України", схвалений на засіданні уряду.

Таку позицію озвучив в інтерв'ю журналістам перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє агентство "ЛІГАбізнесінформ".

Шлапак відзначив, що уряд включив у проект низку норм, що не стосуються вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ) і є "сумнівними по суті".

Зокрема, щодо пропозиції компенсувати різницю в ціні на газ для теплокомуненерго, Шлапак сказав, що туди ж включено бюджетні організації, хоча їм не потрібна ніяка компенсація.

Реклама:

Також заступник глави секретаріату президента підкреслив, що стурбований тим, що компенсувати додаткові бюджетні витрати запропоновано за рахунок сплати податків НАК "Нафтогаз України" за минулі періоди.

Також він підкреслив, що 6,1 млрд. грн., передбачених для таких компенсацій, недостатньо.

"І останнє: не збігаються цифри, що запропоновані сьогодні, з недавно затвердженим фінансовим планом НАК "Нафтогаз України"... А отже, оскільки Міжнародний валютний фонд порушує питання пошуку ресурсу в першу чергу за ціною газу для населення і ціною газу для теплокомуненерго, це рішення не має жодного відношення до вимог Міжнародного валютного фонду", - відзначив Шлапак.

Також він звернув увагу на те, що ціна на газ для населення залишається на колишньому рівні, у той же час, ресурс коштів для збільшення видобутку газу шукається на підприємствах теплокоменергетики, промислових підприємствах, у бюджетних організаціях.

Кабінет Міністрів запропонує парламентові виділити НАК "Нафтогаз України" більше 6 млрд.грн.

У вівторок прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про те, що в пакеті антикризових законопроектів буде запропоновано проект змін до Держбюджету щодо збалансування фінансового стану НАК "Нафтогаз України" і Аграрного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!