Уряд регулюватиме меншу кількість ліків

Середа, 25 березня 2009, 13:56

Кабінет міністрів затвердив новий національний перелік основних лікарських засобів і виробів медичного призначення, скоротивши кількість препаратів і виробів, що входять до нього.

Про це журналістам повідомив міністр охорони здоров'я Василь Князевич, інформує агентство "Українські новини".

"У нас було два переліки раніше, зараз - один. І коли раніше там було більше 1200 найменувань, то сьогодні ми вийшли на 215, і відповідно, на ці препарати буде регулюватися ціна", - сказав він.

Крім того, міністр повідомив, що для підтримки національного виробника уряд увів норму, що на ліки, вартість яких становить менше 12 гривень, не буде поширюватися державне регулювання.

Реклама:

За його словами, це стимулюватиме виробництво й появу на ринку дешевих лікарських засобів.

Як відомо, раніше Міністерство економіки ініціювало облік різниці між офіційними й ринковим валютними курсами при розрахунку ціни для регулювання оптових і роздрібних націнок на основні ліки й медичні вироби.

Наприкінці лютого заступник голови Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення Інна Демченко повідомила, що з вересня минулого року в Україні не здійснюється легітимний контроль якості лікарських препаратів.

До такої ситуації, за її словами, привела ухвала уряду від 10 вересня 2008 року про ліквідацію Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення і створення Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: