"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко узаконив зниження ставок для власників авто

Середа, 25 березня 2009, 12:48
Президент підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" щодо ставок податку".

Парламентом 5 березня 2009 року прийнято закон щодо ставок податку, яким суттєво було знижено ставки цього податку (по більшості позицій повернуто до рівня 2008 року), повідомляє прес-служба президента.

Прийняття Закону обумовлене необхідністю врегулювання проблеми, пов'язаної зі значним збільшенням з 2009 року податкового навантаження цим податком, особливо на власників автомобілів з середнім об'ємом циліндрів двигуна, що викликало соціальну напруженість у суспільстві та акції протесту з боку водіїв.

За підтримку Закону висловились 390 народних депутатів, у тому числі майже у повному складі - фракції Блоку Юлії Тимошенко та Комуністичної партії України.

Водночас прем'єр-міністр за результатами опрацювання прийнятого закону запропонувала Ющенку застосувати до нього право вето, посилаючись на втрати бюджету, які спричинить введення Закону в дію.

Реклама:

"У зв'язку з цим виникає питання, коли ж прем'єр-міністр була щирою: коли обіцяла під час зустрічей з представниками транспортних організацій та водіїв знизити ставки податку та її фракція дружно підтримувала закон, чи коли рекомендувала президенту його не підписувати", - зазначається в повідомленні прес-служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: