"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ пом'якшить умови кредитування для більш постраждалих

Середа, 25 березня 2009, 10:20

Міжнародний валютний фонд (МВФ) має намір подвоїти обсяги кредитування ы "модернізувати" умови виділення кредитів для країн, що найбільш сильно постраждали від світової фінансової кризи.

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника МВФ Домініка Стросс-Кана, що наводиться на сайті фонду, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ці реформи відображають значну зміну того, як фонд надає допомогу своїм членам, а така допомога особливо потрібна в період глобальної кризи. Більша гнучкість у кредитуванні та на більш раціональних умовах допоможе нам ефективно реагувати на різні потреби країн-членів - особливо країн, що розвиваються," , - зазначив він.

МВФ вводить новий тип кредиту - Flexible Credit Line, який країни, що відповідають базовим критеріям фонду, зможуть використовувати практично негайно, без додаткових умов, у великих обсягах і на тривалий період часу.

Реклама:

Для країн, які не відповідають критеріям використання Flexible Credit Line, буде пропонуватися розширена програма Stand-By.

Вводиться також нова квота для використання кредитів МВФ розміром 200-600%, що вдвічі вище попереднього рівня.

Зміни, схвалені радою директорів фонду, припускають, як кажуть експерти, значне збільшення обсягу ресурсів, доступних МВФ - приблизно вдвічі, до 500 млрд. дол.

Для цього Європейський Союз вже надав МВФ позику розміром близько 100 млрд. дол., Японія виділила ще 100 млрд. дол. Очікується, що додаткові рішення в цьому ж напрямку буде прийнято на майбутньому саміті G20.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: