Японія модернізує усі галузі української економіки

Середа, 25 березня 2009, 08:40

Україна розраховує на Японію як партнера у справі модернізації всіх галузей економіки.

Про це сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у середу в Токіо в ході робочого ланчу з членами Японської федерації бізнесу "Кейданрен", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

В якості прикладу такої співпраці Тимошенко назвала підписану 18 березня угоду в рамках Кіотського протоколу про продаж квот на шкідливі викиди.

"Отримані кошти будуть використані виключно на екологічні цілі і на 100 відсотків - у співпраці з японськими компаніями", - наголосила вона.

Керівник комітету з ділового співробітництва з Україною Федерації "Кейданрен" Мотоюкі Ока зазначив, що 2008 року значно - на 78 відсотків, - збільшився товарообіг між двома країнами і досяг 3,2 млрд. доларів.

На його думку, розвиток діалогу України і Японії значно прискорився останнім часом. Так, 13 лютого в Києві відбулося 2 засідання комітету з українсько-японського економічного співробітництва.

У ході ланча прем'єр-міністр підняла питання про можливу участь японських компаній у модернізації української газотранспортної системи. Ця частина зустрічі пройшла без участі журналістів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!