У парламенті - новий скандал. Цього разу "тютюновий"

Вівторок, 24 березня 2009, 18:59

Проти спікера парламенту Володимира Литвина може бути розпочато службове розслідування, у зв`язку з порушенням ним регламенту і Закону "Про комітети Верховної ради" під час законодавчої роботи над законопроектом про підвищення акцизів на тютюнові вироби.

Як пише from-ua, відповідний лист про припущені порушення на адресу спікера наприкінці минулого тижня підписали члени Комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики.

Цю інформацію підтвердив і глава комітету Сергій Терьохін.

"Я здогадуюся, чому законопроект потрапив до бюджетного комітету, а не до Комітету з питань податкової та митної політики. Бо в податковому комітеті у нього не було б жодних перспектив проходження, - говорить він.

Реклама:

За словами Терьохіна, якщо цей законопроект буде прийнятий, ціни на тютюнові вироби в Україні будуть більш ніж в 20 разів вищі, ніж у Молдові і втричі вищі за російські.

"За таких умов провозити контрабанду з Росії і, тим паче, з Молдови стане дуже вигідно", - прогнозує він.

Також Терьохін повідомив про те, що Комітет із питань податкової та митної політики подав заяву на ім'я Володимира Литвина, де вказав на неприпустиме порушення регламенту.

Під цією заявою підписалися депутати - члени комітету від усіх фракцій.

"Литвин, по суті, відкрив "ящик Пандори", коли податкові законопроекти віддаються до комітетів, які цими питаннями не відають. Це мені нагадує ситуацію, яку ми мали наприкінці 1990-х рр., коли подібними діями була настільки зруйнована система оподаткування, що ми вже десятий рік не можемо дати їй ладу", - зазначив Терьохін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: