"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банкіри скаржаться на незахищеність перед позичальниками

Вівторок, 24 березня 2009, 18:35

При розробці законопроекту про правові основи колекторської діяльності важливо не допустити обмеження прав банків-кредиторів перед позичальниками, оскільки права останніх сьогодні в Україні захищені краще, а це провокує безвідповідальність у виконанні їхніх зобов'язань перед банками.

Як повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ", на цьому наполягає Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" (УКБС).

Згідно повідомлення прес-служби УКБС, тим не менш, Асоціація відстоює інтереси як кредиторів, так і позичальників.

"У новому законодавстві, яке буде визначати організаційні та правові засади здійснення колекторської діяльності в Україні, повинні бути рівноцінно захищені права та інтереси як позичальників, так і кредиторів української банківської системи", - сказано в повідомленні УКБС.

Реклама:

В Асоціації відзначили, що Міністерство юстиції "оперативно відреагувало на заклик УКБС внести відповідні зміни в чинне законодавство з метою захисту прав кредиторів".

На переконання УКБС, чітке визначення правових основ колекторської діяльності допоможе відродити довіру вкладників та інвесторів до банківської системи, призведе до зростання обсягів і зниження вартості кредитування, що, у свою чергу, прискорить подолання наслідків фінансово-економічної кризи в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: