"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко похвалив Тимошенко за декларацію щодо ГТС

Вівторок, 24 березня 2009, 15:36

Президент Віктор Ющенко переконаний, що домовленості України та ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи є великим внеском в стабілізацію ситуації на енергетичному ринку.

Як повідомляє агентство "УНІАН", про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом Чехії Вацлавом Клаусом за результатами їхніх двосторонніх переговорів сьогодні у Празі.

Ющенко підкреслив, що Україна відповідально ставиться до забезпечення транзиту газу.

Він нагадав про вчорашню міжнародну інвестиційну конференцію в Брюсселі і підписанні за її результатами Спільної декларації Україна-ЄС.

Реклама:

За його словами, цей декларація переслідувала дві мети: Україна прагне інтегруватись в європейський оптовий газовий ринок; Україна планує провести глибокі зміни у своєму газовому секторі.

Ющенко нагадав, що вчора було досягнуто домовленості щодо виділення інвестицій на модернізацію української ГТС.

"Я переконаний, що це колосальний внесок в стабілізацію ситуації", - сказав він.

Ющенко також нагадав, що Україна запропонувала Єврокомісії створити єдину моніторингову політику щодо проходження газу територією України за допомогою будівництва нових газовимірювальних станцій.

Як повідомлялося, 23 березня у Брюсселі відбулась Міжнародна інвестиційна конференція з модернізації української ГТС, в якій взяли участь Президент України Віктор Ющенко і прем`єр-міністр Юлія Тимошенко.

За підсумками інвестконференції "ЄС - Україна: партнери із забезпечення газу до Європи" була підписана Спільна декларація ЄС, України та міжнародних фінансових організацій, яка визначатиме основу для надання інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!