Уряд підготував чотири антикризових закони

Вівторок, 24 березня 2009, 12:59

Уряд пропонує Верховній Раді ухвалити 31 березня антикризовий пакет, що складатиметься з чотирьох законів.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко на прес-конференції у вівторок.

За її словами, перший законопроект підвищує акцизний збір на товари, шкідливі для здоров'я і акцизний збір на які значно нижчий, ніж в інших країнах світу.

Другий закон має підвищити акцизний збір з тютюнових виробів - "це загальна світова програма - скорочення людей, які палять. По суті, проект об'єднує два питання - захист здоров'я і наповнення бюджету грошима".

Реклама:

Третім законом мають бути ухвалені зміни та доповнення до бюджету щодо збалансування фінансового плану НАК "Нафтогаз" і збалансуванню аграрного фонду.

"Обидві програми є антикризовими. З одного боку, ми стимулюємо і стабілізуємо фінансовий стан "Нафтогазу". А, з іншого боку, через аграрний фонд забезпечуємо здійснення посівної і захист аграріїв, коли банки не надають кредити", - повідомила прем'єр.

"Четвертий законопроект започатковує введення справедливої, абсолютно рівної для всіх сплати внесків до Пенсійного фонду", - зазначила Тимошенко.

Бо сьогодні в нас склалася дивна ситуація, коли шахтарі, металурги, лікарі, вчителі платять зі своїх зарплат більше внесків до пенсійного фонду, ніж платять бізнесмени. Це несправедливо, бо кожна людина має забезпечити пенсію своїми внесками", - пояснила прем'єр.

При цьому вона наголосила, що уряд буде супротивником збільшення пенсійного віку, а також скорочення пенсії працюючим пенсіонерам.

Прем'єр також не виключила п'ятого антикризового закону, який узгоджений зі Світовим банком - законопроект про державні закупівлі.

"Це суттєва економія коштів державного сектору, бо закон про державні закупівлі вводить дуже і дуже жорсткий режим тендерів і перевірки цін на товари, що закуповують за державні кошти", - пояснила Тимошенко.

Вона також повідомила, що проситиме 31 березня запросити до парламенту послів "великої сімки", щоб вони подивилися як відбувається голосування, бо і вона, і президент обіцяли ухвалення цих законопроектів. Вона також відкинула можливість політичних торгів у цьому питанні.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: