НБУ проведе черговий валютний аукціон для позичальників у середу

Вівторок, 24 березня 2009, 12:02

Національний банк проведе аукціон з продажу іноземних валют за гривні 25 березня 2009 року.

Про це йдеться в листі НБУ до банків.

На аукціоні дозволяється купівля уповноваженими банками іноземної валюти для дострокового погашення клієнтами заборгованості за кредитними угодами. 

Загальна сума купівлі іноземної валюти, включаючи суму для довгострокового погашення за однією угодою, не може перевищувати 50 тис. дол., відзначається в повідомленні.

Реклама:

Узагальнену довідку стосовно суми купівлі іноземної валюти на аукціоні банки подають електронною поштою територіальному управлінню НБУ у встановлений ним термін. Зазначена довідка в паперовій формі підписується  керівником банку та головним бухгалтером і залишається на зберіганні  в банку.

Куплена на валютному аукціоні іноземна валюта повинна бути використана за цільовим призначенням, наголошує НБУ

"Куплена на валютному аукціоні іноземна валюта повинна бути використана за цільовим призначенням протягом п'яти робочих днів з дня зарахування цієї валюти на кореспондентський рахунок уповноваженого банку", - йдеться в повідомленні.

НБУ зазначає, що невикористану за призначенням іноземну валюту в сумі, що перевищує 1000 доларів, банк зобов'язаний продати Національному банку. Залишок іноземної валюти у сумі до 1000 дол. США може бути використаний банком на інші цілі.

Вимагаємо від керівників уповноважених банків організувати проведення  постійної роз'яснювальної роботи з клієнтами банків щодо порядку та умов проведення Національним банком цільових валютних аукціонів та механізму погашення кредитів в іноземній валюті фізичними особами.

Усі роз'яснення із зазначених питань надаються клієнтам банків безпосередньо фахівцями банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!