"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україні слід уважно перевіряти ціни "Газпрому"

Вівторок, 24 березня 2009, 11:28

Україні слід уважно перевіряти розрахунки "Газпрому" щодо ціни на природний газ.

Таку думку висловив в ефірі радіо "Свобода" експерт із енергетичних питань Центру імені Разумкова Володимир Омельченко, коментуючи заяву представника "Газпрому", що ціна газу для України на ІІ квартал становитиме 280 доларів за тисячу кубів.

"Дані, які навів "Газпром", потребують дуже прискіпливого аналізу, додаткових прорахунків. Просто так довіряти "Газпромові", тому, що він рахує, не можна. Потрібно, щоб в Україні були фахівці, які б робили і звіряли ці розрахунки", - наголошує експерт.

Як відомо, після підписання українсько-російських газових угод на початку року заступник голови правління "Нафтогазу" Ігор Діденко повідомляв, що у першому кварталі Україна купуватиме газ по 360 доларів за тисячу кубів, у другому - по 270, у третьому - по 219, а у четвертому - по 162.

Реклама:

Тобто ціна, озвучена "Газпромом" на 10 доларів дорожче.

У "Нафтогазі" ж кажуть: 270 доларів - це лише їхній прогноз. Проте в компанії не виключають, що ціна газу і справді може бути вищою.

"На другий квартал ми прогнозуємо ціну 270 доларів. ...Заява "Газпрому" має право на існування, але ми будемо виходити з того, як буде формуватися ціна на мазут та газойль протягом березня. І після цього вже наприкінці місяця можна буде остаточно визначити, якою буде ціна. Ми прогнозуємо в коридорі 270-280. Можливо, вона буде 271 чи 272", - пояснює речник "Нафтогазу" Валентин Землянський.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!