"Газпрому" не подобається ідея з продажем газу на українському кордоні

Понеділок, 23 березня 2009, 20:29

ВАТ "Газпром" виступає категорично проти продажу газу країнам - членам Європейського Союзу на кордоні з Україною.

Як повідомляє агентство "УНІАН", про це заявив на прес-конференції у Брюсселі заступник голови правління ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв.

"Доведеться переглянути всю систему контрактів", - сказав він, відзначивши, що на сьогодні "Газпром" має довгострокові контракти з європейськими покупцями, деякі з яких розраховані на термін до 35 років.

При цьому, відзначив Голубєв, у контрактах закладено систему розрахунку тарифів на газ і на його постачання, а також передбачено всі механізми відповідальності сторін.

Реклама:

Він наголосив, що фактичний перехід на продаж газу європейським партнерам на кордоні з Україною призведе до перерозподілу ринків, а також може знизити безпеку постачань газу до Європи.

"Зараз ми захищаємо і свої інтереси, і інтереси споживачів", - запевнив Голубєв.

Як відомо, під час газової кризи, що спалахнула в січні цього року, Україна запропонувала європейським партнерам подумати про можливість переходу на придбання російського газу на кордоні Росія -Україна.

Ця ж можливість не виключається в підписаній 23 березня спільній декларації України і ЄС за підсумками Міжнародної інвестиційної конференції з модернізації газотранспортної системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: