На "Укрзалізницю" і "Укравтодор" чекає доля "Укрморрічфлоту"

Понеділок, 23 березня 2009, 20:03

Наступними структурами Міністерства транспорту та зв'язку, які будуть реорганізовані в адміністрації, стануть "Укрзалізниця" і "Укравтодор"

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський.

Раніше, на початку березня, Кабінет міністрів ухвалив рішення про реорганізацію Державного департаменту морського і річкового транспорту ("Укрморрічфлота") в адміністрацію.

"У нас залишиться дві подібних реформи: створення адміністрації як урядового органу в системі міністерства, на залізниці і створення такого ж урядового органу в системі дорожнього будівництва - замість Державної служби автомобільних доріг ("Укравтодор"), - пояснив міністр.

Реклама:

При цьому він висловив сподівання, що система адміністрацій буде створена до кінця поточного року.

За словами Вінського, крім формального перейменування "Укрморрічфлота", була проведена робота по створенню регламенту роботи в портах, з підготовки закону про морських портах.

"Після того, як буде проголосований закон, ми отримаємо механізм мобільного регулювання галузі, що дуже потрібно, бо багато років вона розвивалася в деструктивної напрямі", - підкреслив мінтстр.

Він також заявив, що конфлікт в Іллічівському морському порту став багато в чому показовим для галузі, вказавши на недосконалість управління в ній.

"Це питання в системі управління: чи може міністр виконувати свої функції самостійно або якісь політичні ігри навколо нього можуть йому перешкоджати? Ми сьогодні розробили проект змін до КЗпП, який передбачає, що я як міністр маю право, виплативши шість окладів наперед, в будь-який час звільнити будь-якого директора без пояснення причин. Тільки тоді міністр зможе керувати державним майном ", - заявив Вінський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: